Joutsan poliisi kertoo kahdesta tapauksesta, josta asumattomien, korkeintaan kesäkäytössä olevien maalaistalojen talleista on käyty anastamassa vanha traktori.

Myllykankaantieltä on viety Leyland vuosimallia 1979, varusteina perälava ja etukuormain, ilman akkua. Tekoaika on laaja alkaen maaliskuun alusta ja loppuen 12.7.

Toinen tapaus on Mieskonmäen kyläkeskustan tuntumasta Hirvensalmentieltä, ja sieltä katosi Valmet 20 vuosimallia 1954. Se oli varastoitu entisöintiä odottamaan. Tekoaika ajoittuu välille 24.4.–14.7. Tapaukset saattavat liittyä toisiinsa, ja ruohon pituudesta päätellen pihoissa ei ole käyty aivan viime aikoina.

Rikoksista tekee poikkeuksellisen niiden korkea röyhkeysaste. Varkaat ovat ensiksi ajan kanssa selvittäneet, mistä löytyy heitä kiinnostavia koneita, ja ovat sitten ajaneet pihoihin raskaalla kalustolla. Jonkinlaista lavettia tai kuorma-autoa on pitänyt käyttää ja sellaisen kanssa operoiminen ottaa oman aikansa, siitä puhumattakaan, että sivuteillä traktori kyydissä ajava kalusto ei ole ainakaan huomaamaton.

Joutsan poliisi ottaa vastaan havaintoja tuntemattomista liikkujista mainitulta ajalta, mainitulla kuormalla varustettuna.

Tagged with →