Matilda-alpakka ja Jeturkasti-koira ovat parhaat kaverukset, jotka asuvat Kultapiiskun maatilalla isäntänsä Reijon kanssa. Matilda alkaa ihmetellä, miksei Reijo ole tuonut ruokaa alpakoille, vaikka yleensä Reijo pitää hyvin aikatauluista kiinni.

Eläinystävykset päättävät lähteä etsimään isäntäänsä, ja siihen he tarvitsevat apua. Löytyykö salapoliisipartiolta mielikuvitusta, kykyä kuunnella ja tarkkaavaisuutta selvittääkseen minne Reijo on kadonnut?

 Leivonmäki-viikon kulttuuritapahtumasta vastasi tänä vuonna Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry. Lapsille suunnatussa seikkailussa Jeturkastia esitti Janika Tanni ja Matildaa puolestaan Terhi Komulainen. He ovat yhdessä tekemässä kirjaa näiden kahden hahmon pohjalta ja innostuivat kokeilemaan myös lapsille suunnattua ohjelmaa hahmojen pohjalta.

Tanni ja Komulainen kuvailivat ohjelmaa onnistuneeksi pilotiksi, joka kenties saa jatkoa tulevaisuudessa. Ohjelmaa oltiin suunniteltu keväästä alkaen ja lapsilla näytti olevan hauskaa leikkiessä ja etsiessä kotiseututalo Simolan pihalta johtolankoja.

Milla Ristikangas

Tagged with →