Joutsan K-Raudan kauppias vaihtuu elokuun alussa. Rautakauppaa Karimäessä tällä hetkellä pyörittävä J. Simola Oy luopuu heinäkuun lopussa kaupasta ja uusina kauppiaina aloittavat inkoolaiset Petra ja Tommi Aittamaa. Joutsan toimipisteen ohella Aittamaat ottavat vastuulleen niin ikään J. Simola Oy:n pyörittämän Sysmän K-Raudan.

J. Simola Oy:n päätös lopettaa kaupankäynti molemmissa toimipisteissä tehtiin niissä kauppiaana vielä tämän kuun ajan toimivan Katri Simolan mukaan sen vuoksi, että hänen on työlästä pyörittää kahta yhteensä 12 henkeä työllistävää myymälää yksin. Aiemmin kauppiaana toiminut Simolan puoliso menehtyi tänä keväänä.

– Yksinään tämä on iso juttu, ja sitten kun löytyi hyvät jatkajat, niin tartuttiin tilaisuuteen, kertoo Katri Simola.

Vuonna 1931 perustetulla yhtiöllä oli Simolan mukaan historiansa alkuvuosina ympäri seutukuntaa pieniä kauppoja, jotka tosin olivat tuolloin enemmän sekatavarakaupan tyyppisiä. Ajan myötä kaupankäyntimuodoksi muodostui rautakauppa. Joutsan K-Rautaa yhtiö on pyörittänyt vuodesta 2010.

Lopettaako liki 90-vuotias yhtiö Joutsan ja Sysmän rautakaupoista luovuttuaan kokonaan toimintansa, sitä katsotaan Katri Simolan mukaan myöhemmin. Toistaiseksi yhtiö jää kuitenkin vielä voimaan.

– Tilikausi jää vielä tammikuun loppuun. Siihen asti minulla jää vielä aikaa miettiä, mitä teen, sanoo Simola.

Tarja Kuikka