Joutsan Joutopäivät vietiin läpi onnistuneesti viikonloppuna, vaikka välillä saatiin kaatosadetta, ukkosta ja rakeita. Tapahtumat keräsivät isoja yleisömääriä ja monipuolinen ohjelmisto keräsi kiitosta. Steve´n´Seagullsin tähdittämä avajaiskonsertti sekä Kellari Garden Partyn lauantai-ilta olivat suurimpia yleisömagneetteja.

Avajaiskonsertissa Letkaliiterillä oli Joutopäivien järjestäjänä ja koordinoijana toimivan Joutsan Yrittäjät ry:n mukaan 629 vierasta. Kaikkiaan Letkan ”superviikko” Rutalahdessa keräsi noin tuhat kävijää. Kellari Garden Partyn kolme iltaa vetivät yhteensä noin 2.000 kävijää.

Myös muut tapahtumat kiinnostivat. Esimerkiksi Café Meijerinliiterissä Tapio Liinojaa ja Olli Ahvenlahtea oli kuulemassa runsaat 110 henkeä ja Nuorisoseurantalon Joutopäiväseminaarissa dekkaristi, rikostoimittaja Harri Nykästä ja tv-sarja Sorjosen isä Miikko Oikkosta 75 henkeä. Talomuseon tapahtumillakin oli runsaasti yleisöä; lasten ja nuorten Joutofestiin osallistui perjantaina 250 henkeä ja Joutsan Nuorisoseuran Talkooteatterin ensi-iltaa oli sunnuntaina katsomassa noin 200 henkeä.

Ilmaistapahtumia oli runsaasti. Yleisömäärissä järjestäjien odotukset jopa ylitti niin Joutopäiväseminaari kuin Jesse Pynnösen jäätelönsyöntikilpailu, jota seurasi Uimalassa useampi sata ihmistä.

Joutsan Yrittäjissä Joutopäiviä järjestettiin uudella kokoonpanolla, ja pääjärjestäjät Visa-Matti Kuitunen ja Ilona Savitie ovat tyytyväisiä siihen, miten hyvin tapahtuma nykymuodossaan onnistui.

– Uimalassa tapahtui tällä kertaa todella paljon. Laiturialueella nähtiin lauantaina tukkilaismaratonin SM-kisat sekä sunnuntaina paljon kehuja keränneet pellehyppääjät (yläkuvassa). MTK järjesti Uimalantien puolella oman tapahtumakokonaisuuden, ja muu Uimalan ohjelma oli jaettu kahdelle eri lavalle. Konsepti toimi hyvin ja tapahtuma-alue kesti myös sään vaihtelut varsin hyvin, Yrittäjien puheenjohtaja Ilona Savitie sanoo.

Ensi vuotta ajatellen Joutsan Yrittäjillä on jo ehtinyt herätä uusia kehitysideoita. Kaikenlainen palaute kuullaan Savitien mukaan mielellään, jotta tapahtumasta voidaan jalostaa entistä parempi.

Tarja Kuikka