Viime viikon lopulla järjestetyt Joutsan Joutopäivät sujuivat poliisin näkökannalta katsoen rauhallisesti. Vaikka nelipäiväinen tapahtuma sai väen liikkeelle, väki osasi olla poliisin mukaan niin sanotusti ihmisiksi. Muutamia rattijuopumusepäilyjä ja yhden vesiliikennejuopumusepäilyn poliisi kuitenkin kirjasi ylös.

Perjantaina aamupäivällä ulkopaikkakuntalainen mies jäi kiinni puhallusratsiassa Pertunmaantien ja Kangasniementien risteyksessä. Vuonna 1975 syntyneelle miehelle tehdyn puhalluskokeen tulos oli 0,27 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, eli promilleissa noin 0,6 promillea. Miestä epäillään tapauksen tiimoilta rattijuopumuksesta.

Lauantaina alkuillasta Jousitiellä jäi kiinni ulkopaikkakuntalainen autoilija, jonka epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Vuonna 1992 syntynyt, henkilöautolla liikkeellä ollut mies puhalsi poliisin alkometriin lukemat 0,99 milligrammaa alkoholia per litra uloshengitysilmaa, mikä vastaa noin kahta promillea.

Hieman myöhemmin samana iltana poliisi otti Joutsan uimalan tuntumassa kiinni vuonna 1978 syntyneen ulkopaikkakuntalaisen miehen, jonka epäillään veneilleen alkoholin vaikutuksen alaisena. Miehelle tehty puhalluskoe osoitti 0,52 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa eli promilleissa hieman yli promillen. Vesiliikennejuopumuksen rajan ollessa yksi promille miestä epäillään vesiliikennejuopumuksesta.