Seututerveyskeskuksen terveysasemat palvelevat läpi kesän. Terveyskeskussairaalat ovat auki koko heinäkuun ajan, mutta osastopaikkoja on supistettu jonkin verran esimerkiksi Joutsassa. Suu terveydenhuollossa järjestetään heinäkuussa päivystyspalvelut vain Joutsan, Keuruun ja Laukaan hammashoitoloissa.

Joutsan terveyskeskus on normaalisti auki heinäkuussa virka-aikoina maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 8-15. Näiden jälkeen iltapäivystys järjestetään Laukaassa arkisin kello 20 asti ja viikonloppuisin kello 18 asti. Muina aikoina päivystysvastaanotto on Jyväskylässä.

Heinäkuussa terveysasemien palvelut painottuvat pääsääntöisesti hoidon kiireellisyyden ja tarpeen mukaan, mutta kiireettömiäkin aikoja on tarjolla. Ainakin lääkärin, hoitajan, neuvolan sekä suun terveydenhuollon palvelut toimivat terveysasemilla läpi kesän ja esimerkiksi vastasyntyneiden kotikäynnit hoidetaan kuten muulloinkin. Laboratorio ja kuvantamispalvelut toimivat ajanvarauksella.

Sähköiset palvelut, kuten ajanvarauspyyntö ja ajanvaraus toimivat normaaliin tapaan. Kaikkien terveysasemien palvelunumerot palvelevat normaalisti aina arkisin virka-aikana.

Milla Ristikangas