Lääkäri Kalle Willman neuvoi Joutsan Seudun Alakulmassa, miten pitää vanheta viisaasti. Tuttuja ohjeita, mutta kirjoituksen lopussa oli outo huomautus, josta tunnistin itseni. Willman kirjoittaa: ”Itsekontrollikin olisi hyväksi, ettei kirjoittele vanhana tyhmiä lehteen”. Kuulostaa ikärasismilta.

Olen luullut, että puheenvuoro-palstalle saa kirjoittaa, miltä itsestä tuntuu. Eikö ole sananvapauden rajoittamista, jos näin ei saa tehdä.

Olen kiitollinen Joutsan Seudun toimitukselle, kun jaksavat julkaista juttujani. Kuulo- ja osin näkövammaisena en tykkää käydä ”kälä-kälä-kerhoihissa”. Kirjoittaminen on tapani osallistua, enkä aio lopettaa, vaikka lääkäri kieltää. Jos Joutsan Seudun toimitus ei näitä julkaise, sitten lopetan.

Maija Riihiaho
eläkeläinen, yli 80 v.
Leivonmäki

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Toimitus vastaa: ei huolta

Ei huolta. Julkaisemme edelleenkin paikallisten kirjoituksia entiseen tapaan, niin vanhojen kuin nuortenkin.

Joutsan Seudun toimitus

Tagged with →