Pienelläkin paikkakunnalla yrityskenttä – onneksi – elää ja kehittyy. Joutsassa on viime aikoina ollut jälleen yritysmaailmassa elämän ja muutoksen merkkejä ilmassa. Vireä nuori joutsalaisyrittäjä Visa-Matti Kuitunen hankki keväällä entisen osuuspankin konttorin Länsitiellä omistukseensa. Nyt tiloihin ovat muuttaneet Joutsan Fysiopiste sekä työterveyshuollon palvelut. Alakerran vanhat pankin edustussaunatilat tulevat Kuitusen hotelliyrityksen käyttöön.

Jotta Länsitien kehityspotku ei jäisi aivan huomaamattomaksi, Visa-Matti Kuitunen järjestää elokuussa Länsitien Pankkiaukiolla Joutorock-festivaalin, johon odotetaan muun muassa Eppu Normaalia katsomaan tuhansia ihmisiä. Rohkea veto yrittäjältä.

Jousitien varressakin on muutosta, sillä vanhassa Osuuskaupan toimitalossa paikallislehteä vastapäätä aukeaa yrittäjä Liisa Kukkasen monitoimipuoti.

Varsinainen mullistus on meneillään Luhangassa, jossa kyläkauppayrittäjä Jarno Ankerman rakentaa kokonaista venesatamaa.

Nämä ovat muutamia esimerkkejä siitä, miten työteliäät yrittäjät kehittävät paikkakuntaa. Toivottavasti paikalliset osaavat myös arvostaa paikallisia palveluja.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →