Keski-Suomen seututerveyskeskuksen sähköiseen asiointipalveluun on avattu mahdollisuus varata aika tyypin 2 diabeteksen seurantakäynnille Keuruulle ja tyypin 1 diabeteksen seurantakäynnille koko Seututerveyskeskuksen alueelle. Lisäksi asiointipalvelussa varatun ajan voi siirtää tai perua sähköisesti.

Sähköinen ajanvarausmahdollisuus tyypin 2 diabeteksen seurantakäynnille laajenee muihin Seututerveyskeskuksen kuntiin myöhemmin.

Tyypin 2 diabeteksen seurantakäynnille (60 min) voi varata ajan 3, 6 tai 12 kuukauden välein tai yksittäiseen elämäntapaohjaukseen kuten hoidon ohjauksesta vastaavan diabeteshoitajan kanssa on sovittu. Diabeteshoitajan seurantakäynnillä tuetaan diabeetikon jaksamista ja keskustellaan omahoidon yksilöllisestä toteuttamisesta ja sitä koskevien päivittäisten valintojen ja päätösten tekemisestä. Tavoitteena on yhteistyössä parantaa diabeetikon arkielämän laatua sekä estää diabeteksen äkillisiä oireita ja lisäsairauksia.

Tyypin 1 diabeteksen seurantakäynnille (60 min) voi varata ajan oman hoitosuunnitelman mukaisesti tai mikäli muuten herää huoli hoitoon liittyvistä asioista. Lääkärin ajat sovitaan erikseen diabeteshoitajan kanssa.

Sähköinen ajanvaraus tarjoaa vaihtoehtoja ja joustavuutta asiointitapoihin, sillä se ei ole sidottu ammattilaisten saavutettavuuteen ja siten tarjoaa mahdollisuuden ympärivuorokautiseen asiointiin. Sähköiseen ajanvaraukseen pääsee osoitteesta www.seututk.fi/varaaaika, josta löytyy tarkempia ohjeita ja tietoja palvelusta.

Ajanvaraus vaatii erillisen kirjautumisen asiointipalveluun, jossa kuntalainen voi valita haluamansa ajan tarvitsemalleen vastaanotolle. Palvelu näyttää ammattilaisten vapaana olevat ajat, joita voi hakea valitun toimipisteen tai päivämäärän perusteella. Lisäksi palvelussa voi itse valita, haluaako varatusta ajasta muistutuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Janne Airaksinen

Tagged with →