Joutsan lukion lakkiaisjuhlaan saatiin mukava lisämauste, kun selvisi, että Joutsan lukio menestyi tämän vuoden lukiovertailuissa mainiosti. Ylen tekemässä lukiovertailussa, jossa laskettiin neljän pakollisen aineen arvosanat, Joutsa sijoittui toiselle sijalle Keski-Suomessa heti Jyväskylän normaalikoulun jälkeen. Kevään kirjoitusten saldo oli 11 L:ää, 22 E:tä, 22 M:ää ja 26 C:tä. STT:n lukiovertailussa puolestaan huomioitiin lukiolaisten lähtötaso ja päättötaso. Tässä vertailussa Joutsan lukio sijoittui kolmanneksi Keski-Suomessa.

Vertailumenestykset ovat mukavia, mutta yleisestikin voi sanoa, että Joutsassa ja Luhangassa annetaan laadukasta opetusta. Ainakin ulkopuolisen silmiin seudulla on ammattitaitoisia, työlleen omistautuneita ja kokeneita opettajia. Myös koulujen johtaminen ja tukitoiminnat näyttävät olevan hyvällä mallilla.

Erinomaisia uutisia saatiin myös Joutsan kunnanhallitukselta, kun se valitsi avoinna olleeseen hyvinvointi- ja sivistysjohtajan virkaan pitkään Joutsan sivistystoimessa työskennelleen Mika Sirkan. Sivistysjohtajan virka on pitkän tähtäimen kehittämisessä keskeinen. Mika Sirkalla on taustansa ja luonteensa puolesta erinomaiset edellytykset toimia vuosikausia Joutsan koulujen kehittämisen eteen.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →