Viime lauantaina MLL:n Luhangan paikallisosaston ja Luhangan kunnan järjestämään lastenkonserttiin saapui Vanhosten tilalle mukavasti väkeä helteestä huolimatta. Lato-orkesteri esiintyi heille hyvinkin idyllisessä miljöössä 150 katsojalle. Orkesterin lisäksi oheisohjelmana oli kasvomaalausta ja ongintaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Terhi Rantanen kertoi Lato-orkesterin valikoituneen konserttiin osittain siksi, että Vanhosten pihapiiri tarjosi täydelliset puitteet bändille. Maatila nimittäin oli oiva valinta orkesterille, joka tälläkin hetkellä tv:ssä pyörivässä lastenohjelmassa soittelee ja kirjoittelee kappaleitaan maaseudun rauhassa.

– Yhdistys järjestää joka toinen vuosi retken ja joka toinen vuosi konsertin. Vaikka helle on aika paahtava, ovat silti ihmiset lähteneet nauttimaan kesäpäivästä, toteaa Rantanen.

Joutsasta konserttiin olivat saapuneet sisarukset Miska, Minttu ja Miro Hämäläinen serkkunsa Vilma Niemen kanssa. Lasten kanssa konsertin alusta loppuun eturivissä istunut sisarusten äiti Heidi Tirkkonen kertoi porukan lähteneen konserttiin juurikin siksi, että orkesteri oli tuttu tv:stä. Tirkkosen mielestä tapahtuma yllätti positiivisesti, joskin varjopaikkoja olisi saanut olla enemmän.

– Nyt kyllä pitää päästä järveen viilentymään, huudahtivat lapset kuorossa esityksen päätyttyä.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuvassa Lato-orkesteri viihdytti yleisöä heille hyvin sopivissa maisemissa maatilalla.

Alakuvassa Vanhosten tilalle kerääntyi lastenkonserttiin reilut 150 katsojaa.

Tagged with →