Kymmenen veteraanikuorma-auton letka pysähtyi tiistai-iltapäivänä Joutsassa. Letka on matkalla Suomen veteraanikuorma-autoseuran perinteiselle kesän keikalle Kuusamoon. Aamulla Turusta matkaan lähtenyt joukko jatkaa matkaansa Jyväskylään, josta jatketaan torstaina Suomussalmelle. Perjantaina noin 100 auton kulkue jatkaa matkaansa ennakkoon autojen vuosilukujen mukaan jaetuissa pienemmissä letkoissa kohti Kuusamoa, jossa järjestetään veteraaniautonäyttely. Joutsassa pysähtyneelle joukolle ajokilometrejä kertyy reilut 2 500.

– Kesäkeikka järjestetään joka vuosi eri paikassa, jotta järjestelyvastuu jakautuu ja tulee erilaisia ja -mittaisia ajomatkoja mukana oleville. Ajamme pienempiä teitä ja pidämme tarpeeksi paljon taukoja, koska näistä autoista harvemmin ilmastointia löytyy, kertoo letkaa johtanut Carl-Johan Blomqvist.

Veteraanikuorma-autoseura järjestää vuosittain kolme suurempaa tapahtumaa eli matka-ajoja, jotka sijoittuvat eri vuodenaikoihin.

 Jonna Keihäsniemi

Yläkuvassa Joutsassa pysähtyneelle autoletkalle kesän keikalta kertyy yli 2 500 ajokilometriä, kun matkaa taitetaan Turusta Kuusamoon ja takaisin.