Peltolan mäkitupalaismuseolla Tammijärvellä järjestettiin keskiviikkona toukosiunaus. Maataloustuottajain Joutsan ja Luhangan yhdistyksen, Joutsan seurakunnan, Eläkeliiton Joutsan ja Luhangan yhdistysten sekä Luhangan kotiseutuyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa siunattiin kylvö ja tulevan kesän sato.

Siunauksen toimitti Luhangan kappeliseurakunnan pappi Harri Hautala ja kylväjänä toimi Mäentalon vanha isäntä, nyt jo tilanhoidon seuraavalle sukupolvelle luovuttanut Arto Huuskola, joka kylvi museoalueen pieneen peltotilkkuun riina-kauran siemeniä.

Toukosiunaukseen osallistui runsas puolensataa henkeä, joista osa oli tullut paikalle Joutsasta Eläkeliiton Joutsan yhdistyksen järjestämällä yhteiskuljetuksella. Siunaustilaisuuden yhteydessä paikallaolijat pääsivät samalla tutustumaan mäkitupalaismuseoon ja saivat kuulla Huuskolalta museon historiasta ja sen nykypäivän tilanteesta. Esittelyn jälkeen oli tarjolla kahvit tunnelmallisessa museomiljöössä.

Tarja Kuikka

Katso videopätkä Toukosiunauksesta:

Katso lisää kuvia toukosiunauksesta: