Rusissa toimiva ratsastusseura Rusi Riders järjestää tänä kesänä kaikkiaan kahdettoista Suomen Ratsastajainliiton alaiset kilpailut koulu- ja esteratsastuksessa. Rusi Cup -kilpailusarja järjestetään nyt toistamiseen ja sarjaan kuuluu neljä osakilpailua kummassakin lajissa. Cup käynnistyy tänä viikonloppuna ja finaalit käydään elo-syyskuun vaihteessa. Niin este- kuin kouluratsastuksessakin kilpaillaan kolmessa sarjassa, joista jokaisen kolmelle parhaalle on tiedossa rahapalkinnot sekä näyttävät ruusukkeet.

Rusi Cupin lisäksi seura järjestää 2-tason kilpailut koulu- ja esteratsastuksessa sekä seuranmestaruuskisat molemmissa lajeissa. Kilpailijoista enemmistö saapuu lähikuntien ja -kaupunkien alueilta, mutta viime vuodesta alkaen enenevissä määrin myös kauempaa Suomesta.

Vuonna 2014 perustetun, Itä-Hämeen Hevospalveluja kotitallinaan pitävän Rusi Ridersin Leader-hanke on seuran puheenjohtaja Liisa Alfthanin mukaan parhaillaan loppusuoralla.

– Viime kesänä hankittiin varastorakennus aiemmin hankitun kaluston säilyttämiseen sekä tuomari- ja tulospalvelurakennus, joka toimii myös kerhotilana. Lisäksi molempia ratsastuskenttiä laajennettiin ja pohjat uusittiin. Tänä kesänä edessä on vielä kenttien aitaamisen loppuun rakentaminen sekä biokäymälän hankkiminen, kertoo Alfthan.

Seura on Alfthanin mukaan myös kouluttanut jäseniään toimihenkilötehtäviin, joita vaaditaan Suomen Ratsastajainliiton alaisissa kilpailuissa. Näin ollen seurasta löytyy henkilöitä, joilla on esimerkiksi estetuomari- tai taitotuomarioikeudet, stewardioikeudet sekä turvallisuuspäällikkökoulutus.

Yleisöllä on vapaa pääsy Rusi Ridersin kesän kilpailuihin. Kilpailupaikalla toimii seuran puffetti.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto