Joutsan neuvolapalveluja tarjotaan ensi viikon maanantaista alkaen väistötiloissa Rutjakassa. Rautamäessä Pajatiellä sijaitsevassa, aiemmin kehitysvammaisten asumispalveluyksikkönä toimineessa Rutjakassa aloittavat ensi viikosta alkaen äitiys- ja perhesuunnitteluneuvola, lastenneuvola, aikuis- ja diabetesneuvola, muistihoitaja sekä lasten ja nuorten psykiatrinen sairaanhoitaja. Lisäksi tiloissa toimivat osa-aikaisesti psykologi sekä päihdehoitaja.

Neuvolapalvelujen tilamuutoksesta eilen tiedottaneen Keski-Suomen seututerveyskeskuksen mukaan myös diabeteshoitotarvikkeiden jakelu muuttuu Joutsassa ensi maanantaista alkaen. Tuolloin Joutsan diabeteshoitotarvikkeiden jakelu yhtenäistyy kunnan kotihoidon toiminnaksi muun hoitotarvikejakelun yhteyteen. Hoitotarvikejakelu palvelee maanantai-iltapäivisin terveysaseman takana Palvelukeskus Jousen alakerrassa.

Joutsan hoitotarvikejakelun soittoaika on seututerveyskeskuksen mukaan maanantaiaamuisin. Hätätapauksessa voi ottaa yhteyttä kotihoitoon. Seututerveyskeskuksen mukaan diabeetikon tulee itse huolehtia siitä, että omat hoitotarvikkeet riittävät aina kahdeksi viikoksi eteenpäin.

Tarja Kuikka