Viime viikon torstaina Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun toteuttama hanke käynnistettiin Joutsassa. Neljällä kohdealueella toimivan hankkeen tavoitteena on edistää maaseudun hyvinvointialan pienyrityksien toiminta–sekä kasvumahdollisuuksia. Ensimmäiseen kohdealueeseen kuuluvat Joutsa, Luhanka ja Toivakka.

Hankkeen tavoitteena on auttaa ja tukea yrityksiä kovassa muutoksessa ja murroksessa olevan terveys- ja sosiaalipalveluiden toimintakentällä. Käytännön toimet räätälöidään jokaisen yrityksen omien intressien mukaan.

– Tärkein anti mukaan lähteville yrittäjille on yritystoiminnan kehittämissuunnitelma sekä järjestettävien Kehittämisklinikoiden myötä rakentuva verkosto, toteaa hankkeen projektipäällikkö Ulla Teppo. Koska yrittäjien arki on kiireistä ja työntäyteistä, oli päivällä pidettyyn tilaisuuteen ehtinyt paikalle kuulemaan vain muutama yrittäjä. Teppo kertoo saaneensa näiden lisäksi muutamia yhteydenottoja yrittäjiltä ja vielä ehtii hyvin mukaan. Kiinnostuneet yrittäjät voivat olla suoraan yhteydessä Teppoon.

– Pyrimme tekemään syksyyn mennessä alkukartoituksen yritysten kanssa muutaman tunnin pituisilla haastatteluilla, joiden pohjalta lähdemme järjestämään Kehittämisklinoita alueilla, Teppo tiivistää.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →