Joutsan urheilukentän ohi menneet ovat tällä viikolla huomanneet, että sen pintaa on jyrsitty pois niittosilppurin tapaisella traktorin perässä vedettävällä laitteella. Kyse on urheilukentän nurmen täydellisestä uusimisesta, joka valmistuu seuraavan viikon aikana.

Kunnostus sisältää nurmikon uusinnan ja uuden kastelujärjestelmän rakentamisen. Vanhan nurmen suurin ongelma oli vanhan kastelujärjestelmän siihen syömät kuopat, jotka taas olivat vaaraksi kentän käyttäjien nilkoille. Uusi kastelujärjestelmä muodostuu 12 sadettimesta, joista kymmenen asennetaan kentän reunoille.

Tarjouksen mukainen urakkahinta on 32.400 euroa. Kenttä on käytettävissä noin kuukauden päästä työn valmistumisesta. Tähän aikamääreeseen sisältyy tosin säävaraus. Urakan tekee NH-Koneet Oy Nurmijärveltä.

Janne Airaksinen

Yläkuvassa Jorma Nikolajew ja Arto Partio, jotka kunnostavat Joutsan urheilukenttää. Myös kastelujärjestelmä uusitaan, ja kaivuutyö liittyy juuri tuohon työvaiheeseen.

Katso videolta, miten urakka etenee: