Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiassa liiketaloutta opiskelevien joutsalaisen Matti Nurmisen ja muuramelaisen Petrus Mutasen yritys Löylypojat NY on palkittu Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Suomen parhaana palveluna. Kisa käytiin Helsingissä viime torstaina.

Uskalla yrittää -kilpailu on Suomen merkittävin nuorten yrittäjyyskisa. Kilpailussa on kolme sarjaa; peruskoulusarja, toisen asteen sarja ja korkeakoulusarja. Toisella asteella opiskelevien Nurmisen (kuvassa vasemmalla) ja Mutasen (kuvassa oikealla) yrityksen saaman palkinnon arvoa nostaa se, että samassa sarjassa heidän yrityksensä kanssa olivat mukana myös Suomen parhaat korkea-asteen NY-yritykset. Kaikkiaan finaalissa oli mukana 79 aiemmin maakunnallisista semifinaaleista jatkoon päässyttä yritystä.

Nurmisen ja Mutasen Löylypojat NY tarjoaa kokonaisvaltaista palvelupakettia kiuaskivien vaihtoon puu- ja sähkölämmitteisiin kiukaisiin koosta ja mallista riippumatta sekä myy Erja Raittinen Oy:n saunatuotteita. Palkitsemisen perusteluissa todetaan kyseessä olevan yksinkertainen, selkeä ja hyvin toteutettu konsepti ja uudenlainen palvelu, jolle on olemassa markkinat ja toistuva tarve. Samoin esimerkiksi yrittäjien palvelualttiutta kiiteltiin.

– Tämmöinen kunnianosoitus kyllä pistää hymyn korviin. Iso kiitos opettajallemme Pia Kotrolle ja muille yritystämme auttaneille sekä tärkeille yhteistyökumppaneillemme, kiittelevät Nurminen ja Mutanen.

Tarja Kuikka