Sähköverkkoa saneerataan tänä vuonna Joutsassa myös välillä Mämmilä-Koski. Urakan rakennuttajana toimivan Järvi-Suomen Energia Oy:n mukaan pienjännite- ja keskijänniteverkkoa asennetaan kyseisellä alueella maan alle noin 17 kilometriä ja verkkoon liitetään yhdeksän uutta muuntajaa. Kokonaiskustannuksiltaan 1,2 miljoonan euron hankkeen urakoitsijana toimii Enerke Oy.

Järvi-Suomen Energia ilmoitti jo aiemmin saneeraustöistä Joutsassa alueilla Siipainmäki-Saaritsa sekä Heikinoja-Asikainen. Kuten näilläkin alueilla, myös välillä Mämmilä-Koski maanrakennustyöt käynnistyvät toukokuussa. Suunnitelman mukaan saneerauksen on määrä olla valmiina tämän vuoden marraskuussa.

Vanhan verkon purkutyöt sekä maanrakentamisen viimeistelytyöt tehdään Järvi-Suomen Energian mukaan talven ja ensi kevään aikana. Sähköverkon saneeraustöillä yhtiö pyrkii parantamaan sähkön toimitusvarmuutta Joutsassa.

Tarja Kuikka