LC Luhangan lionit järjestivät vappuna kotipaikkakunnallaan perinteisen säätilaveikkauksen, jossa halukkaat pääsivät hyväntekeväisyysmielessä maksusta arvaamaan vapunpäivän lämpötilaa Luhangassa. Tänä vuonna lämpötila kohosi mittauspaikalla 14,9 lämpöasteeseen ja asteet veikkasi oikein viisi vastaajaa, joista pääpalkinnon eli taulutelevision voitti arvonnassa Sami Salo.

Säätilaveikkauksen tuotolla LC Luhangan lionit hankkivat stipendit alueen ylioppilaille ja yläasteen oppilaille sekä hymytyttö- ja hymypoikapatsaat Luhangan koululaisille. Lisäksi järjestö on hankkinut ja asentanut tuotolla invasillan pyörätuolipotilaalle.

Yhdessä LC Luhanka ladyjen kanssa lionit myös tukevat taloudellisesti Luhangan tiekirkkotoimintaa ja Luhangan koulun viides- ja kuudesluokkalaisten kevään luokkaretkeä. Ladyt ovat puolestaan lahjoittaneet kuntopalloja ja tasapainotyynyjä kylätalolle ja palvelutalo Tuuliharjun asukkaille sekä stipendit opintiensä Luhangan koulussa päättäville oppilaille.

Tarja Kuikka