Joutsan pumptrack-radalla saattoi lauantaina saada opastusta ja vinkkejä BMX-polkupyörän ja scootti-temppupotkulaudan käyttöön. Toivakan-Joutsan 4H oli tuonut paikalle Jyväskylästä kaksi todellista taitajaa neuvojiksi, Onni Rainion (alamäkipyöräily ja BMX) ja Lorenzo Bernardiksen (scoottaus).

Toivakan-Joutsan 4H-yhdistyksellä on Let’s go pojat -hanke, joka tuottaa nimenomaan pojille suunnattua harrastustoimintaa, ja siitä oli nyt kyse. Pumptrack-radalla olikin iso joukko nuoria kuuntelemassa kokeneempien neuvoja.

17-vuotias Rainio on ajanut BMX:llä jo seitsemän vuotta, ja hänet tunnetaan myös kansainvälisistä alamäkipyöräilyn kisoista. 15-vuotias Bernandis puolestaan on scootannut viitisen vuotta.

Kumpikin taitaa melkoisia temppuja, ja vaikka toinen ajaa pyörällä ja toinen potkulaudalla, niin kumpaakin lajia yhdistää muutama perusjuttu.

– Pitäkää hauskaa eli ajakaa tosi paljon. Harjoitelkaa kärsivällisesti, kehittäkää kehonhallintaanne, ja edistystä tulee kyllä sitten itsestään, kertoi kaksikko, jotka molemmat harjoittelevat lajiaan kaksi-kolme kertaa viikossa vielä kaiken muun ajamisen päälle.

– Ja uskaltakaa sitten kokeilla. Moni saattaa osatakin paljon, mutta ei koskaan kokeile mitään sen erikoisempaa. Kypärät sitten päähän, painottivat Rainio ja Bernandis.

Ja kun tarpeeksi harjoittelee, niin saattaa pystyä vaikka mihin. Bernandis näytti pumptrack-radalla scoottilaudalla takaperinvoltin, mikä vaati häneltä kuulemma kolmen vuoden intensiivisen treenaamisen.

Pumptrack-radalla oli lauantaina ajamassa kolme ryhmää, joista muut olivat liikkeellä Mieskonmäen äijäkerhon puitteissa.

Janne Airaksinen

Yläkuvassa alamäkipyöräilyn ja BMX-pyörän taituri Rainio neuvoo Veikko Huikkoa, kuusi vuotta, kuinka pumptrack-radalla kannattaa ajaa.

Katso videopätkä tapahtumasta:

Tagged with →