Viime lauantaina juostiin Lahden Salpausselän kupeella maastojuoksun Lahden piirin mestaruuskisat sarjoissa 9-15 vuotta. Pommilta oli mukana mainio seitsikko; Ida Lavia, Aleksi Saarela, Olivia Fagerholm, Elli Lavia, Aleksi Muttilainen, Luukas Kemppainen sekä Väinö Koistinen. Talven hiihdoissa marinoituneet nuoret olivat itsestään selviä osallistujia, mutta myös muutoin jaloillaan käyneitä nuoria oli hienosti mukana.

Nuorempien sarjoissa Ida Lavia kipaisi itsensä 9-vuotiaissa tytöissä kuudenneksi. Aleksi Saarela oli kärkipäässä koko kymmenvuotiaiden juoksun ajan ja sijoittui toiseksi jääden voittajasta, Nastolan Niilo Kemppaisesta kahdeksan sekuntia. Sarjassa T11 Olivia Fagerholm juoksi rohkean kisan ja sijoittui seitsemänneksi. Eroa pronssimitaliin oli kymmenen sekuntia. Matkana näissä nuorten sarjoissa oli yksi kilometri.

Sarjassa P13 Aleksi Muttilainen kisasi ensimmäistä kertaa yleisurheilussa kunnan ulkopuolella ja hän juoksi omaa tasaista vauhtiaan kaksi kilometriä sijoittuen sijalle kuusi.  Saman ikäluokan tytöissä Elli Lavia sijoittui runsaasti osallistujia keränneessä sarjassaan sijalle 11. Lavialla jäi eroa mitalivauhtiin 45 sekuntia.

Vanhempien sarjoissa Kemppainen ja Koistinen juoksivat P14-sarjan kolmen kilometrin lenkin. Kemppainen nappasi kovassa loppukirikamppailussa itselleen pronssisijan. Koistisen sijoitus oli viides. Näin Pommin juoksijoiden saldona oli kaksi mitalia ja mainioita juoksuja muutoinkin.

Maastojuoksuihin oli tänä vuonna ilmoittautunut yli 130 osallistujaa, mikä on huomattavasti enemmän kuin aiempina vuosina. Lahden seudun yleisurheilun puheenjohtaja Matti Hannikainen laittoikin jo rohkeasti tavoitteeksi ensi vuodelle 200 osallistujaa.

Pommin Ida Lavia (numero 4) valmiina lähtöön muiden yhdeksänvuotiaiden tyttöjen kanssa.

Mika Sirkka

Tagged with →