Järvi-Suomen Energia kaivattaa tämän vuoden aikana runsain mitoin sähkökaapeleita maan alle sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. Nyt ilmoitettiin urakka, jonka työmaat sijaitsevat välillä Laitto–Luhangan taajama.

Maanrakennustyöt alkavat toukokuussa. Suunnitelman mukainen valmistuminen töille on marraskuussa 2019. Urakoitsijana hankkeella on Eltel Networks Oy.

Urakoitsija asentaa sekä pienjännite- että keskijänniteverkkoa maan alle noin 31 kilometriä ja liittää verkkoon 14 uutta muuntajaa sekä purkaa ilmajohtoverkkoa 24 kilometriä. Hankkeen kokonaiskustannus on 1,5 miljoonaa euroa.

– Maanrakennustyöt alkavat toukokuussa. Vanhan verkon purkutyöt, sekä maanrakentamisen viimeistelytyöt tehdään talven ja kevään 2020 aikana, kertoo verkostoinsinööri Jani Siltala Järvi-Suomen Energialta.

Saneerauksen kohteita on myös muuntajalta kotitalouksiin sijaitsevalla johdonosalla. Työmaat voivat ajoittain hidastaa tai hankaloittaa liikenteen sujuvuutta.

Janne Airaksinen

Tagged with →