Saimme lukea paikallisesta lehdestä, että Suur-Savon Sähkö jakaa tilivuoden 2018 voitosta omistajilleen 6,8 miljoonan euron osingot. Joutsakin hyötyy annissa 139.590 euroa. Summa tulee varmaankin ihan tarpeeseen hyödyttämään aluettamme, mutta…

Joutsan kunnan pinta-alasta suurin osa on edelleen ilmajohtojen varassa, mm. Marjotaipaleessa vaihdettiin vanhoja ilmajohtoja uusiin, vaikka iloitsimme täällä jo etukäteen luullessamme, että johdot kaapeloitaisiin. Jos kuuluisin Suur-Savon Sähkön hallitukseen, olisin esittänyt, että summa 6,8 miljoonaa olisi investoitu ja oltaisiin rahalla rakennettu maakaapeliverkkoa ja siten siirrytty 1950-luvulta vähän lähemmäs nykyaikaa. Investoinnin kautta oltaisiin saatu lisää työtä, mahdollistettu sujuvamman yritystoiminnan harjoittamista ja kenties saatu vielä samaan ojaan lasikuitukaapelia parantamaan ja nopeuttamaan tietoliikennettä.

Ehkä juuri sen takia, kun yleinen hyöty usein menee oman hyötyni edelle, en kuulukaan kyseisen yhtiön hallitukseen. Toivoisin kuitenkin, että niillä henkilöillä, jotka joutuvat päättämään ”isoista asioista”, vähän useammin ajatuksissa olisi laajempi kuin oma hyöty.

Leena Gäddnäs

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →