Café Meijerinliiterissä Joutsassa kuullaan kesän 2019 aikana monipuolinen kattaus elävää musiikkia, kun Suonteen Soitto -konsertit tuovat konserttitila Jäähuoneen estradille joukon hienoja kotimaisia muusikoita.

Jäähuoneen kesäkauden avaa Martti Servo kolmistaan lauantaina 8.6. Kesän mittaan konsertoivat myös Tapio Liinoja & Olli Ahvenlahti perjantaina 5.7., Tango-orkesteri Unto torstaina 18.7. ja Anssi Kela perjantaina 23.8.

Konserttikesän päättää Café Meijerinliiterin oma ensemble, laulava kahvinkeittäjä Maija Sydänmaanlakka ystävineen lauantaina 7.9.

Suonteen Soitto -konsertit järjestää Café Meijerinliiterin emännän ja isännän perustama kulttuuriyhdistys Suonteen Soitto ry. Yhdistys perustettiin vuonna 2018 mahdollistamaan ammattitasoisia kulttuuritapahtumia Suonteen alueella, Joutsassa. Suonteen Soitto ry on saanut tuottamilleen tapahtumille avustusta Musiikin edistämissäätiöltä ja Oskar Öflundin rahastolta.

Cafe Meijerinliiterin uniikki Jäähuone-konserttitila sijaitsee vuonna 1912 rakennetun kivinavetan vanhassa jäähuoneessa. Massiivisista kivipaaseista ja jyhkeistä hirsistä rakentuvan tilan kruunaa taiteilija Inka-Maaria Jurvasen maalaama muraali Kokon seitsemän veljestä (kuvassa).

Markku Parkkonen