Vuonna 1952 syntynyt mies hukkui tänä aamuna Siikavedellä Joutsassa. Mies oli ollut toisen kokeneen kalamiehen kanssa nostamassa kalastusverkkoja Siikavedellä noin 200-300 metrin päässä rannasta ja pudonnut veneen keulasta veteen. Veneen kuskina toiminut vuonna 1965 syntynyt mies oli ojentanut veteen pudonneelle airon, josta tämä oli pitänyt kiinni samalla, kun piti toisella kädellä kiinni veneen reunasta.

Veneen kuljettaja oli päättänyt ajaa moottoriveneen takaisin rantaan siten, että veden varassa oleva mies pitää kiinni airosta. Jossain vaiheessa vedessä olleen miehen ote ei kuitenkaan enää ollut pitänyt, joten veneen kuljettaja oli ottanut tätä ensin kädestä ja sen jälkeen niskasta kiinni. Yhdellä kädellä ohjaten hän oli ajanut veneen rantaan.

Rannalle oli saapunut myös kolmas mies, joka soitti hätäkeskukseen. Pelastuslaitoksen yksikköä odottaessa miehet yrittivät elvyttää veden varaan joutunutta, rannalle saatua miestä. Pelastuslaitos saapui paikalle noin 20 minuutin kuluttua hälytyksestä.

Veneen kuljettajaa epäillään vesiliikennejuopumuksesta. Hänelle suoritetun puhalluskokeen tulos oli 0,51 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, mikä tarkoittaa promilleissa noin yhtä promillea. Lisäksi miestä epäillään kuolemantuottamuksesta. Mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja hänet kuljetettiin verikokeisiin ja edelleen poliisikuulusteluihin.

Esitutkinnassa poliisin on tarkoitus selvittää tarkemmin sitä, miksi vuonna 1952 syntynyt mies putosi veneestä. Poliisi ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen, saiko mies sairaskohtauksen vai johtuiko putoaminen jostain muusta syystä.

Menehtyneen miehen osalta suoritetaan kuolemansyyntutkinta, mutta siitä poliisi ei aio tiedottaa enempää. Muuten poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran sitten, kun edellä mainittuja esitutkinnassa selvitettäviä seikkoja saadaan selville.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei kerro, onko kyse joutsalaisista vai ulkopaikkakuntalaisista miehistä.

EDIT 30.4.2019 kello 18.06: Uutista täydennetty poliisin iltapäivällä antaman jatkotiedotteen pohjalta.

Tagged with →