Joutsan seurakunta on etsinyt uutta seurakuntamestaria. Sellaiseksi valittiin kirkkoneuvoston päätöksellä Petri Nikkanen. Hänet haastatellut työryhmä totesi Nikkasen täyttävän hakukriteerit ja omaavan työkokemuksen seurakuntamestarin laaja-alaisesta työstä. Kokemusta on myös esimiehenä olemisesta.

Kyse oli noin kuukaudella jatketusta hausta, joka päättyi alun perin helmikuun puolivälissä. Tuolloin jo löydettiin päteväksi katsottu, mutta kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan Teuvo Kuitusen esityksestä hakua vielä jatkettiin.

Jatketun haun aikana uusia hakemuksia tulikin vielä kaksi kappaletta, joten yhteensä paikka kiinnosti yhdeksää henkeä. Kun aikaisempi pätevimmäksi arvioitu veti kuitenkin hakemuksensa pois, Nikkanen jäi ainoaksi, jolla oli myös esimieskokemusta.

Virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Janne Airaksinen