Palokunnalla oli pääsiäisen aikaan kokonainen suma eläinten pelastustehtäviä. Suonteella 20.4. illalla hirvi ja vasa olivat ylittämässä jäätä matkallaan Kulosaaresta Kapeaniemeen. Emä humpsahti jäihin, josta sen kävi nostamassa ylös kolme palokunnan pintapelastajaa. Hirvi pääsi jatkamaan matkaansa terveenä eteenpäin, ja vasakin liittyi mantereella takaisin sen seuraan.

Luhangassa tuli ilmoitus 21.4. oudosta Rajaluotoon makoilemaan menneestä eläimestä. Ilmoittajat epäilivät, että kyse saattaisi olla koirasta. Paikalle mantereelta Jauhoniemestä mennyt pintapelastaja totesi, että makoilija olikin sinikettu. Sinikettu ei pitänyt häiriöstä, vaan vaihtoi livakkaan maisemia.

Lähestulkoon samaan aikaan koira pinkaisi ulkoiluttajaltaan omille teilleen Isolla Valklammella. Se meni jäätä pitkin pieneen saareen, jossa jäi taluttimestaan kiinni maastoon. Omistaja taas ei ohuen jään vuoksi päässyt hakemaan sitä pois. Pintapelastaja auttoi tässäkin tapauksessa.