Leivonmäelle viisi vuotta sitten muuttanut yrittäjä Jukka Tanttu on tekemässä yrityskauppaa. Hän on ennestään toiminut Puustoori Ky:ssä yrittäjänä Kangasniemen suunnalla, ja hankkii nyt omistukseensa Viilukolmio Oy:n, niin ikään Kangasniemeltä. Entinen yrittäjä jäi eläkkeelle, joten Tanttu tarttui mahdollisuuteen laajentaa Puustoorin liiketoimintaa. Kauppa astuu voimaan toukokuun ensimmäinen päivä.

Markkina-alue laajenee samalla Joutsan seutukunnalle. Leivonmäellä asuvalle ja täällä päivittäin liikkuvalla tämä on siinä mielessä luonnollinen suunta.

– Kaupassa minulle siirtyy kaksi työntekijää, ja ostetun yrityksen koneet, laitteet ja toimitilat. Kummankin yrityksen toiminnot yhdistetään jatkossa saman katon alle Lapaskankaan teollisuusalueella Puustoorin nimen alle, kertoo Tanttu.

Viilukolmio on tehnyt kodin kiintokalusteita keittiöihin, kodinhoitohuoneisiin, wc-tiloihin sekä liukuovikaapistoja. Tantulla on puolestaan ollut Puustoori-niminen puusepänverstas, jota ovat työllistäneet kalusteasennukset ja remontit sekä mittatilaushuonekalujen tekeminen asiakkaiden toiveiden mukaan ja puukalusteiden entisöinti. Nyt kummankin yrityksen repertuaari yhdistetään Puustoorin alle.

Tanttu tietää olevansa näillä kulmilla vielä suhtkoht tuntematon, mutta aikoo luoda paikallisiin kontaktit. Paikalliset rakennusyrittäjätkin kiinnostavat yhteistyömielessä, sillä tehtäviin kohteisiin tarvitaan luonnollisesti kalusteet esimerkiksi toimistoihin.

– Yksilölliset ratkaisut ovat valttimme.

Yrittäjäksi lähtemiselle Tantulla oli tavallista pienempi kynnys, sillä hän on kasvanut yrittäjäperheessä ja vanhemmat pystyivät tarjoamaan alkuun toimitilat yritykselle. Yrityksensä hän perusti jo kouluaikaan. Kangasniemen Vuoden nuoreksi yrittäjäksi hänet valittiin 2017.

Tanttu on myös viimeisen viiden vuoden aikana tehnyt paljon Puustellille alihankintana keittiöremontteja ja kalusteasennuksia. Niiden merkeissä tutuksi on tullut Jyväskylän seutu ja itse asiassa koko Keski-Suomi.

Janne Airaksinen

Tagged with →