Pieni maalaispitäjä ja suuret kesäjuhlat. Yhtälö onnistuu vain yhdessä tekemällä: koko viikonlopun kestävät Joutsan Joutopäivät järjestetään monen tahon kanssa yhteistyöllä.

– Joutopäiviä järjestää vuosittain iso joukko yhdistyksiä ja yrityksiä. Näin suurta kesäfestivaalia järjestämään tarvitaan sitä perinteistä talkoohenkeä ja paljon aktiivisia tekijöitä, joita yhdistää halu tehdä hyvät kesäjuhlat, Joutsan Yrittäjien puheenjohtaja Ilona Savitie sanoo.

Joutsan Yrittäjät ry toimii tänäkin vuonna tapahtuman pääjärjestäjänä.

Eri tapahtumia viikonloppuun mahtuu useita kymmeniä. Johtoajatuksena on tänä vuonna tarjota mahdollisimman paljon koko perheen ohjelmaa, johon on vapaa pääsy.

Dekkarit ja rikostarinat ovat teemana perjantain Joutopäiväseminaarissa. Seminaarissa nähdään Raid-dekkareistaan tunnettu kirjailija Harri Nykänen sekä tv-sarja Sorjosen käsikirjoittaja-luoja Miikko Oikkonen.

Suurin yksittäinen tapahtuma ovat Uimalan markkinatorin vieressä pidettävät tukkilaismaratonin SM-kilpailut la 6.7. Musiikkilavalla nähdään silloin muun muassa Martti Servo (yläkuvassa) ja Arja Koriseva.

Sunnuntaina juhlat jatkuvat Uimalassa koko perheen viihteellä maalla ja vedessä, kun lavalla nähdään muun muassa kilpasyöjä Jesse Pynnönen ja järvessä SkyBreakersin pellehyppyshow.

– Uimalaan saadaan viihdettä ja ohjelmaa vielä pitkälle sunnuntaihin, Joutopäivien taiteellinen johtaja Visa-Matti Kuitunen toteaa.

Oheistapahtumien järjestäjillä on myös pääsymaksullisia tapahtumia pitkin viikonloppua.


Steve´n´Seagulls

Avajaiskonsertissa torstaina nähdään maailmallakin menestystä niittänyt Steve´n´Seagulls, metallimusiikin klassikkoja bluegrass-covereiksi sovittanut kulttibändi. Sunnuntain päätöskonsertissa nähdään Olavi Uusivirta.

Perinteikkään Talomuseon miljöössä pidetään perjantai-iltana lasten ja nuorten Joutofest, ja sunnuntaina Talkooteatterin taattu kesäteatterishow.

Markku Parkkonen

Tagged with →