Keski-Suomen Valokuituverkot Oy on saanut jälleen alustavan kielteisen valtiontukipäätöksen Viestintävirastolta. Tämän vuoksi yhtiö ilmoittaa, että se ei pysty rakentamaan muun muassa Joutsan kirkonkylälle suunniteltuja liittymiä ainakaan luvatulla hinnalla. Yhtiö voi rakennuttaa liittymiä, jos asiakas haluaa maksaa kaikki liittymän rakentamisen kustannukset. Nämä kustannukset saattavat kiinteistön sijainnista riippuen nousta useisiin tuhansiin euroihin.

Aiemmin Joutsan kirkonkylälle on ennakkomarkkinoinnissa kaupattu valokuituliittymiä jopa 99 euron hinnalla, mutta näin halpoja liittymiä ei siis tällä tietoa ole luvassa.

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n talousongelmat heijastuvat yhtiön omistajakuntiin, joihin myös Luhanka kuuluu. Joutsa ei ole mukana yhtiön omistajissa.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan yksi 130.000 euron lainaerä on jo mennyt takausvastuun perusteella omistajakuntien maksettavaksi. Luhangan takausvastuun osuus yhtiön lähes 30 miljoonan euron lainoista on 1,1 miljoonaa euroa.

Markku Parkkonen