Suunnistuksen kuntorastit alkavat 8. päivä toukokuuta seutukunnalla. Suunnistuksen erikoisseura Itä-Päijänteen Rasti järjestää alkavan suven aikana kaikkiaan 15 kuntorastitapahtumaa.

Kuntorastit järjestetään pääsääntöisesti keskiviikkoiltaisin viikon välein. Jukolan viestin jälkeen kuntorastit pitävät parin viikon tauon. Kolmesti suunnistusilta on Toivakassa, 10. heinäkuuta Luhangassa ja muut Joutsan alueella, joskin ympäri pitäjää.

Osallistua voi joko kerta- tai kausimaksulla. Kuntorasteilla on tarjolla perinteisesti vähintään kolme eri rataa, joiden pituus ja vaativuus vaihtelee. Vasta-alkajien on mahdollista saada paikalla neuvontaa. Varusteeksi riittää normaalit ulkoiluvaatteet.

Jukka Huikko

Kuva: Arto Vainiomäki (vas.) ja Mikko Hännikäinen toimivat IPR:n kilpailuvastaavina. JS:n arkistokuva.

Tagged with →