Hämeen poliisi epäilee 81-vuotiasta rusilaismiestä tapon yrityksestä. Mies joutui rosvojoukon yllättämäksi ja pahoinpitelemäksi kotonaan Rusissa 18. maaliskuuta. Mies ampui yhtä ryöstäjistä, mikä johti rosvojoukon pakoon ja tilanteen laukeamiseen.

Poliisi tiedotti tapauksen tutkinnan tilasta nyt keskiviikkona. Poliisi löysi ampumisen seurauksena haavoittuneen rosvon Hartolan keskustasta pari tuntia ryöstöreissun jälkeen. Poliisi otti kiinni kaikkiaan neljä nuorta miestä, joista kaksi vapautettiin keskiviikkona. Kaksi heistä on puolestaan edelleen vangittuna.

Poliisin tämän hetkisen käsityksen mukaan murtoon osallistui kaksi miestä. Ryöstäjät olivat vieneet mukanaan yhden aseen ja patruunoita. Varastettu omaisuus löytyi koplan käyttämästä autosta.

Rusilaismies sai tapauksessa vakavat vammat ja on ollut sittemmin sairaalahoidossa. Hän ei ole ollut tapauksessa vangittuna.

Paikallislehti Joutsan Seudun tietojen mukaan asunnossa käyty kamppailu oli tiukka ja verinen. Kopla murtautui ensin asuntoon. Rusilaismies yllätettiin tämän katsoessa televisiota.

Rusilaismiestä lyötiin useita kertoja metallisella esineellä ylävartaloon, muun muassa päähän. Tästä huolimatta miehen onnistui harhauttaa toinen hyökkääjistä ja saada käsiinsä pistooli, jolla rusilaismies ampui yhtä hyökkääjää. Koplan paettua mies hälytti poliisit paikalle.

81-vuotias mies on Rusin kylän tunnettu ja pidetty asukas.

Jukka Huikko

JS 4.4.2019: Kommentti: Rusin seppä on kansan silmissä sankari

JS 23.3.2019: Nuorten ryöstökopla pahoinpiteli 80-vuotiaan – uhri ampui yhtä tunkeutujista

JS 23.3.2019: Kommentti: Joutsan tienoot ovat huono valinta alamaailman kolttosille – amfetamiinin torjuntaan tarvittaisiin toimia