Jotta jokaisen ei tarvitse itse vaivautua kysymään, kysyn muiden kyselijöiden ja itseni puolesta Joutsan seurakunnan kirkollisista ilmoituksista. Miksi ne ovat nykyisen kokoisia, kun ilmoitettavaa ei näytä määrällisesti olevan kovinkaan runsaasti? Mitä tuon kokoinen ilmoittelu maksaa nyt (jos on kokeilu) ja tulevaisuudessa (mikäli jatkuu)? Mikä taho on tehnyt päätöksen nykyisestä käytännöstä?

Samalla toivon, että seurakunta näkyisi myös eri puolilla seurakunnan alueita eli kylillä eikä vain kirkonkylissä. Kyllä kylilläkin on yhä seurakuntalaisia väen vähenemisestä huolimatta.

Matti Kallioinen
aikanaan kyliä paljon kierrellyt pappi

Vastauksena kysymyksiin

Pyysimme Kallioisen kysymyksiin vastauksia Joutsan seurakunnasta, mutta niitä ei tähän lehteen ehditty saada. Näin ollen vastaan paikallislehti Joutsan Seudun osalta asiaan:

Joutsan seurakunnan ilmoittelua Joutsan Seudussa uudistettiin värikkäämmäksi ja näkyvämmäksi alkuvuodesta. Tavoitteena oli kehittää seurakunnan tiedotusta paremmin seurakuntalaisia tavoittavaksi, missä mielestämme onnistuttiin erinomaisesti. Samalla samaan kokonaisuuteen tuotiin aiemmin lehden pääkirjoitussivulla ollut hartauskirjoitus, jota lehti edelleen julkaisee veloituksetta. Ymmärrettävästi ilmoituskokonaisuuden muuttuminen aiempaa näkyvämmäksi on herättänyt myös kysymyksiä kustannuksista.

Itse asiassa seurakunta maksaa tästä perusilmoittelustaan suunnilleen saman verran kuin ennenkin. Uudessa mallissa seurakunta saa ”kaupan päälle” ilmoitteluun väriä sekä tapahtumien erillisilmoituksia niin sanottuina nostoina perusilmoitusten yhteydessä. Mielestämme uudistus on myös kustannustehokkuuden kannalta seurakunnalle edullinen.

Markku Parkkonen
päätoimittaja
Joutsan Seutu

Tagged with →