Suonteen Karttuulahdella Marjotaipaleessa pidettiin lauantaina nuottaustapahtuma, johon oli myös yleisö tervetullutta. Yleisöä oli paikalla noin 60 henkilöä. Kuljetus paikalle hoidettiin valtaosin moottorikelkan perään kytketyllä kirkkoreellä muutaman sadan metrin päähän rannasta.

Tapahtuma alkoi aamulla vetoköysien uitolla jään alle. Nuottaa vedettiin pääosin konevoimin noin puoleen päivään saakka, jonka päätteeksi nuotanperä oli kaloineen haavittavissa. Nuotasta saatiin saalista reilu 600 kiloa. Muikkua oli saaliista noin puolet, ”neulamuikkua” valtaosa. Kuoretta oli toinen puolisko, joten osaltaan veto palveli myös hoitokalastusta.

Paikalta kerrottiin mainion sään ja paikalla keitetyn muikkuryöpän ja nokipannukahvien olleen väen mieleen. Yleisöltä tuli monta toivomusta järjestää vastaava tapahtuma taas uudelleen tulevina talvina.

Pääorganisaattorina toimii niin sanottu Marjotaipaleen kalastukombinaatti Anssi Saaren johdolla sekä Löylyä elämään ry.

Janne Airaksinen

Tagged with →