Vielä jokin aika sitten Keski-Suomen maaseutupaikkakunnilla oltiin huolissaan aloittavien yrittäjien neuvontapalveluista. Näitä palveluja vuosikausia hoitanut Keski-Suomen Uusyrityskeskus oli jopa lakkautusuhan alla. Nyt Uusyrityskeskuksen toiminta on kuitenkin löytänyt suuntansa ja neuvontatyö jatkuu entistäkin vahvemmin.

– Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen kautta perustettiin viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä ja hyvä vire on jatkunut myös tammi-helmikuussa. Alkavien yritysten neuvontapalveluille on selkeästi kysyntää edelleen 25 toimintavuoden jälkeenkin, kertoo Keski-Suomen Uusyrityskeskuksen tuore toimitusjohtaja Teemu Pinomäki (kuvassa), joka aloitti tehtävässään vuoden alussa.

Pinomäen mukaan Uusyrityskeskuksen valmennusmetodia on muutettu vastaamaan paremmin nykypäivän yrittäjien tarpeita.

Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen yrittäjäksi aikova ohjataan tyypillisesti ideaklinikalle, jossa omaa yritysideaa voi testata. Sen jälkeen asia etenee yrittäjyysinfon, henkilökohtaisen neuvonnan ja liiketoimintasuunnitelman laatimisen kautta yrityksen perustamiseen. Prosessin varrella noin kaksi kolmasosaa yritysideoista karsiutuu pois, mutta perustamisvaiheeseen asti päässeet ovat pärjänneet varsin hyvin: noin 90 % Uusyrityskeskuksen avulla perustetuista yrityksistä on toiminnassa vielä 1–3 vuoden jälkeen.

Uutena palveluna ensimmäistä yhteydenottoa varten Uusyrityskeskus on lanseerannut nettiin Ideanapin. Nappi löytyy muun muassa Joutsan kunnan elinkeinotoimen sivujen kautta. Ideanappia klikkaamalla voi helposti lähettää yritysideansa tiedot Uusyrityskeskukseen yhteydenottoa varten.

Toimitusjohtaja Teemu Pinomäki kehottaa kaikkia joutsalaisia yrittäjiksi aikovia lähettämään yhteydenoton Uusyrityskeskukseen.

– Mitä aikaisemmassa vaiheessa meihin ottaa yhteyttä, sitä enemmän pystymme auttamaan, toteaa Pinomäki.

Markku Parkkonen

Keski-Suomen Uusyrityskeskus

Keski-Suomen Uusyrityskeskus on yhdistys, joka tarjoaa jäsenkuntiensa ja -kaupunkiensa asukkaille maksutonta alkavien yrittäjien neuvontapalvelua. Uusyrityskeskukseen otetaan yhteyttä keskimäärin 1.500 liikeidean vuosivauhtia ja näistä jalostuu noin 400 perustettavaa yritystä vuosittain.

Toimialueeseen kuuluvat Jyväskylä, Laukaa, Muurame, Uurainen, Konnevesi, Hankasalmi, Toivakka, Joutsa ja Petäjävesi.

Toiminta rahoitetaan kuntien palvelumaksuilla, te-toimistolle toteuttavilla starttirahalausunnoilla sekä yritys- ja yhteisöjäsenten jäsenmaksuilla.

Tagged with →