Seututerveyskeskuksen Joutsan toimipisteessä on ollut krooninen pula vastaanottavista lääkäreistä. Vastuussa oleva toimitusjohtaja on toistuvasti raportoinut julkisuudessa syyksi vaikeudet rekrytoida lääkäreitä tänne. Seututerveyskeskuksen johtokunnassa Joutsaa edustava kunnanjohtaja Nissinen ja järjestämistoimikunnassa Joutsan näkemyksiä edustava Maija Salonen eivät pöytäkirjojen perusteella näytä vaatineen toimenpiteitä asiassa.

Maanantaiaamuna 25.3.2019 klo 8.30 aikaan tutkin, monelleko privaatille yleislääkärivastaanotolle olisin päässyt huomenna tiistaina Jyväskylässä. Vapaita aikoja yksityisillä lääkäriasemilla olisi ollut yhteensä 252! Keski-Suomessa ei siis näytä olevan todellisuudessa pulaa yleislääkäreistä. Miksi heitä ei ole Joutsassa?

Yksityisellä lääkäriasemalla vastaanottoa pitävä lääkäri maksaa potilaalta saamastaan palkkiosta 25–30 % lääkäriasemalle vuokrana. Esimerkiksi laajasta terveystarkastuksesta potilas maksaa 99 euroa eräänkin ketjun mainoksen mukaan. Joutsa maksaa seututerveyskeskukselle saman verran lääkärin vastaanotosta terkkarissa täällä.

Kannattaisiko tehostaa rekrytointia?

Kysyy
Kalle Willman
ent. terveyskeskusylilääkäri Joutsassa

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →