Joutsan tekninen lautakunta on selvitellyt tarvetta koirapuistolle. Päätöksenä oli ehdotus ylemmille poliittisille elimille, jonka mukaan koirapuistolle ei olisi tällä hetkellä tarvetta.

Asia nousi esille Joutsan Perussuomalaisten valtuustoryhmän 26.3.2018 tekemässä valtuustoaloitteessa koirapuiston perustamisesta.  Tämän tiimoilta ympäristötarkastaja Marika Masalin-Weijo on ollut yhteydessä Joutsan koiraharrastajiin ja kysynyt näkemystä koirapuiston tarpeellisuudesta ja mahdollisista käyttäjämääristä.

Joutsan Koiraharrastajat ry:n hallituksen mukaan yhdistyksen jäsenillä ei ole tarvetta koirapuistolle, kuntalaisilla kylläkin. Lisäksi käytettävissä olleiden tietojen perusteella yhdistys ei ollut kiinnostunut lähtemään mukaan koirapuistohankkeeseen.

Valtuustoaloitteen mukaan koirapuisto mahdollistaisi koirien ulkoiluttamisen myös vapaana taajamaolosuhteissa. Aloitteen tekijöiden arvion mukaan puisto tarvitsisi maata noin 500 neliötä ja kustannus puiston rakentamiselle paikasta riippuen olisi maksimissaan 10.000 euroa. Pienehköjen rakennuskustannuksien vuoksi, myös Leivonmäen kylälle haluttiin teettää koirapuisto.

Janne Airaksinen

Tagged with →