Rakettiviestiä on hiihdetty jo vuosikymmenten ajan Laukaan, Kangasniemen ja Hankasalmen välisenä kuntakilpailuna. Tänä vuonna Kangasniemen järjestämään viestiin kutsuttiin joukkueita myös muista lähikunnista. Viestissä hiihdettiin kahdeksan osuutta ja osuuksilla tuli olla 10-, 12-, 14- ja 16-vuotias tyttö ja poika. 10-vuotiaiden hiihtomatkana oli kilometri ja muilla osuuksilla kaksi kilometriä. Hiihtotapa oli vapaa.

Joutsa saikin heti ensimmäisellä kerralla liikkeelle iskukykyisen joukkueen, sillä junnut hiihtivät hienosti pronssille. Voiton vei Kangasniemi ja Laukaan ykkösjoukkue sijoittui hopealle. Viestissä oli mukana viisi joukkuetta.

Joutsan joukkueessa hiihtivät hiihtojärjestyksessä Henriikka Haapala, Kasperi Heiskanen, Iida Lavia, Viljami Haapala, Olivia Fagerholm, Aleksi Saarela, Elli Lavia ja Väinö Koistinen.

Tulokset: 1) Kangasniemi 0.56:44, 2) Laukaa I 0.57:39, 3) Joutsa 0.58:15, 4) Laukaa II 1.09.46, 5) Toivakka 1.10.14.

Kati Lavia

Yläkuvassa: Rakettiviestissä hiihtivät Kasperi Heiskanen (vasen edessä), Iida Lavia, Aleksi Saarela, Henriikka Haapala (vasen takana), Olivia Fagerholm, Elli Lavia, Väinö Koistinen ja Viljami Haapala.
Kuva: Pasi Lavia.

Tagged with →