Joutsan Pommin Suvi Minkkinen pääsi Norjan Holmenkollenilla lähelle ampumahiihdon maailmancupin pisteitä. Viime torstaina hiihdetyn naisten 7,5 kilometrin pikakilpailun suomalaisonnistuja oli 43:nneksi sijoittunut Suvi Minkkinen. Uransa parasta sijoitusta (aiemmin 50:s) parantanut Minkkinen oli syystäkin tyytyväinen.

– Tietysti olen tosi onnellinen, että tuli tällä kaudella parannettua uran parasta sijoitusta. Vähän se on odotuttanut. Oli haastavat lähtökohdat, kun tuli toissailtana vatsaongelmia, enkä eilen pystynyt valmistavaa harjoitusta tekemään. Oli ihan voimaton olo, enkä tiennyt varmaksi pystynkö edes starttaamaan, Minkkinen kertoi.

Kilpailussa yhden sakkokierroksen ampunut Minkkinen jäi kärjestä 1.52,8.

– Kisapäivänä oli jo hyvä olo, mutta totta kai olin epävarma siitä, miten kroppa lähtee reagoimaan. Eikä ollut paljon odotuksia tämän päivän kisasta. Vauhdinjaollisesti onnistui hyvin ja pystyi kiristämään loppua kohden.

Minkkinen jäi pikakilpailussa maailmancupin pisteistä vain reilut kolme sekuntia.

Markku Parkkonen

Tagged with →