Joutsan kunta järjestää tänäkin kesänä koululaisten päivätoimintaa kysynnän mukaan kuudesta kahdeksaan viikon verran aikavälillä 3.6.–26.7. Yhtenäiskoulun tiloissa sekä sen läheisillä piha- ja kenttäalueilla järjestettävä toiminta on tarkoitettu ensisijaisesti joutsalaislapsille, mutta toissijaisesti ryhmiin voidaan ottaa ryhmäkoon salliessa myös ulkopaikkakuntalaisia.

Päivätoimintaan sisältyy esimerkiksi leikkiä, liikuntaa ja askartelua. Ohjauksesta vastaavat pääasiassa koulunkäynnin ohjaajat täydennettynä nuorilla kesätyöntekijöillä. Toimintaan osallistuminen on maksullista.

Päivätoimintaan ilmoittaudutaan etukäteen ja päätöksen koululaisen osallistumisesta tekee johtava sosiaalityöntekijä. Toiminnan arvioidut nettokustannukset, noin 9.000 euroa, kunta kattaa Reino Järvisen rahaston varoista.

Koululaisten kesän päivätoimintaa on järjestetty Joutsassa neljänä edellisenä kesänä ja palautteen sekä kokemuksen mukaan toiminta on koettu tarpeelliseksi.

Tarja Kuikka

Tagged with →