Nelostielle asennettu automaattinen liikenteen kameravalvonta saatetaan ottaa käyttöön huhtikuun lopulla. Poliisin mukaan järjestelmän käyttöönotto on loppusuoralla, mutta teknistä puolta vielä pohditaan ja henkilöstöä koulutetaan. Arvion mukaan käyttöönotto voisi siten olla ajankohtaista huhtikuun lopulla. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen.

Nelostien varsille Vaajakosken ja Lusin välille on asennettu varsin runsaasti automaattisen kameravalvonnan tolppia jo viime syksynä. Talvella tien varsille on laitettu paikoilleen myös kameravalvonnasta varoittavat liikennemerkit.

Aiemmin tammikuussa poliisista kerrottiin, että jokaiseen tolppaan ei tule omaa erillistä kameraa. Kameroita kierrätetään tolpissa samaan tapaan kuin jo toiminnassa olevilla tieosuuksilla. Tällä hetkellä suhdeluku on suunnilleen yksi kamera per seitsemän tolppaa.

Kamerat ovat uudentyyppisiä, sillä ne mittaavat ajoneuvojen nopeuksia tutkaan perustuvalla tekniikalla. Kamera ottaa kuvan kauempaa kuin vanhat laitteet, ja yläkuvan esittämässä tilanteessakin lienee paras ajaa rajoitusten mukaan viimeistään kallioleikkauksesta tultaessa.

Janne Airaksinen