Joutsan seurakunnan Pekkasten majoitusrakennuksessa havaittiin taannoin riparileirin aikana vettä lattialla, joka oli tullut tyttöjenpuolen vuotaneesta putkiliitoksesta. Kosteuskartoituksessa huomattiin sitten, että myös rakennuksen pääjakotukissa on vuotokohta. Asiaa käsitteli kirkkoneuvosto.

– Vuodot ovat jo jonkin aikaa vuotaneet ja näin ollen lattian muovimaton alta mitattiin kosteutta.  Liitteenä olevasta kuvasta näkee missä kosteutta esiintyy ja missä ovat olleet vuotokohdat, kertoo seurakunnan vs. talouspäällikkö Marko Varjonen.

Kunnan päiväkoti Koivukummussa on myös todettu vesivahinko, jonka oli aiheuttanut pistesyöpymä lämpimän käyttöveden putkessa siivouskomeron katossa. Rakenteet on kuivattu ja 11.3. rakennekosteusmittauksella todettu rakenteet kuivaksi ja korjaustyöt ovat käynnissä.

Henkilökuntaa ja lasten vanhempia oli tiedotettu nopeasti alkaneesta korjaustyöstä ja sen syistä teknisen toimen taholta. Silti vesivahingosta liikkui väärää tietoa, jonka mukaan vesivahinko olisi aiheutunut rakennuksen katon vuotamisesta.

Janne Airaksinen

Seurakunnan vs. talouspäällikkö Marko Varjonen toimitti yläkuvan piirroksen Pekkasten vuodosta.

Tagged with →