Joutsalaiset Pasuuna Movies ja Jonna Keihäsniemi palkittiin Nuorten Suomi ry:n maakunnallisessa Nuorten kyvyt ja ääni esiin -palkitsemisjuhlassa Jyväskylässä viime perjantaina.

Elokuvia tekevä ja niitä YouTube-kanavallaan julkaiseva Eeli Laitisen, Sampo Nikkasen ja Elias Laitisen muodostama Pasuuna Movies palkittiin tilaisuudessa Joutsan Nuorena Tsempparina. Kyseisiä tunnustuksia jaettiin kuntien ehdotuksesta kuntien motivoituneille ja aloitteellisille nuorille, jotka toimivat esikuvana muille nuorille, esimerkiksi järjestämällä toimintaa.

Flanelsin seurakehittäjänä toimiva Jonna Keihäsniemi palkittiin Joutsan Aikuisena Tsemppaajana, jollaiseksi kunnat saivat nimetä nuorten parissa työskenteleviä tai vapaaehtoisena toimivia aikuisia. Valinnan perusteluissa todettiin Keihäsniemen toimivan useiden nuorten harrasteryhmien ohjaajana salibandyssa ja olevan mukana monissa seuran tapahtumissa. Lisäksi Keihäsniemi toimii JoSepan futsal-poikien valmentajana sekä joukkueenjohtaja ja on Joutsan nuorisokahvilan suosittu ja reilu ohjaaja ja monen nuoren tukija.

Nuorten kyvyt ja ääni esiin -juhla nostaa esiin keskisuomalaisten nuorten aktiivisuutta ja nuorten taustalla toimivia aikuisia.

Tarja Kuikka

Kuva: Samuli Lahtinen

Kuvassa Joutsan palkitut toimijat Eeli Laitinen (vas.), Sampo Nikkanen, Elias Laitinen sekä Jonna Keihäsniemi.