Sunnuntaina järjestetyissä Joutsan Hiihdoissa nähtiin poikkeuksellista joutsalaismenestystä, kun joutsalaislähtöinen, Jämsänkosken Ilvestä edustava Veli-Matti Räsänen (yläkuvassa) otti Joutsan Hiihtojen miesten yleisessä sarjassa hopeaa. Vastaavaa joutsalaisen hiihtäjän menestystä ei Joutsan Hiihdoissa ole nähty miesmuistiin. Räsänen hävisi 15 kilometrillä Vantaan Hiihtoseuran Mikko Kuuselalle 13 sekuntia.

Myös juniori- ja veteraanisarjoissa paikalliset hiihtäjät napsivat palkintopallisijoja. M35-sarjan voitti entinen Joutsan Pommin hiihtotiimiläinen Jari Joutsen. N45-sarjassa Pommin Mirva Pynnönen oli kahdesta osallistujasta hopealla. Pommin Kati Lavia puolestaan oli N35-sarjan ainoa osallistuja.

Pommin Kati Lavia hiihti N35-sarjassa.

M60-sarjassa voiton vei Pommin Heikki Peltonen ja M70-sarjassa Pommin Veijo Peltola oli kolmas.

Pommin junioreista mitaleille ylsivät Elli Lavia (hopeaa, N13), Iida Lavia (pronssia, N10) ja Aleksi Saarela (hopeaa, M10).

Pommin Väinö Koistinen lähdössä ladulle M14-sarjassa.

Pommin puheenjohtaja Marko Hartonen oli tyytyväinen Joutsan Hiihtojen suosioon hiihtäjien keskuudessa.

– Täytyy olla tyytyväinen, että Joutsan Hiihdot on säilyttänyt asemansa kansallisen tason hiihtokilpailuna. Meillä oli mukana 138 osallistujaa, kun muissa kansallisissa kisoissa on pääsääntöisesti alle sata hiihtäjää. Kun järjestelyt ja ladut ovat kunnossa ja palkinnot hyviä, saadaan hiihtäjiäkin, totesi Hartonen.

Junnuhiihdoissa osallistujia verotti hieman samaan aikaan Kemissä järjestetyt Koululiikuntaliiton kisat. Aikuisten sarjoissa oli kuitenkin normaalia enemmän osallistujia. Muun muassa naisten yleisessä sarjassa hiihti peräti 19 naista.

Hartonen iloitsi myös siitä, että Pommilla oli kisoissa mukana kahdeksan omaa junnuhiihtäjää.

– Se kertoo siitä, että seurassa tehdään hyvää juniorityötä.

Markku Parkkonen

Pommin Aada Salo lähdössä kymmenvuotiaiden kahdelle kilometrille.
Pommin Heikki Nurminen näytti tasatyönnön mallia nuoremmille.

Katso video Joutsan Hiihtojen tunnelmista: