Viherin jäällä pääsee vihdoin hiihtämään yleisellä ladulla. Joutsan Seudun kootessa noin kuukausi sitten tietoja seutukunnan yleisistä laduista tilanne oli Viherin jääladun osalta se, ettei latua ollut huonon jäätilanteen vuoksi tehty. Sittemmin jäätilanne on kuitenkin parantunut ja Viherin latua jo vuosien ajan ylläpitänyt Ahti Pihlaja kertoi paikallislehdelle eilen päässeensä vihdoin tekemään ladun.

Österbergin rannasta lähtevällä ja järven toisella puolella Retisen kanavalla poikkeavalla perinteisen tyylin ladulla on Pihlajan mukaan edestakaisin mittaa kolmetoista kilometriä. Pihlaja uskoo monen hiihtävän mielellään Viherillä, sillä sieltä puuttuvat varsinkin iäkkäämpien hiihtäjien karsastamat alamäet.

– Täällä ei myöskään roskaannu latu, kun se ei mene havumetsässä, sanoo Pihlaja.

Hiihtäminen Viherillä voi kuitenkin jäädä lyhytaikaiseksi iloksi, sillä kevätsään lämpiämisen myötä jäät heikkenevät. Yleensä kelit ovat olleet Ahti Pihlajan mukaan maalis-huhtikuun vaihteessa sellaiset, ettei jäälatua ole enää siinä vaiheessa ylläpidetty.

Tarja Kuikka

Tagged with →