Hartolan Vuorenkylässä jytisi viime sunnuntaina 10.3., kun paikalliset MTK-yhdistykset päättivät laittaa viisaat päät yhteen ja yhdistää useamman johtokunnan voimavarat järjestämällä talvipäivän Purnun hiihtokeskuksessa. Tapahtuman tarkoituksena oli koota yhteen MTK-jäsenet ja viettää iloinen ulkoilupäivä koko perheen voimin. Aloite tapahtuman järjestämiselle tuli Joutsan ja Luhangan yhdistykseltä ja kohta mukana järjestelyissä oli myös Sysmä, Hartola ja Heinola.

Purnun henkilökunta otti tapahtuman vastaan iloisin mielin ja olivat suurena apuna päivän onnistumisessa. MTK tarjosi paikalle tulleille jäsenille keittolounaan Purnun ravintolassa ja saimme syödäksemme mehevän lihaisaa, kotimaista hernesoppaa. Ja hyvää palautetta sai myös monen iloisesti yllättänyt, suomalaisen kirjolohen mäti mitä oli myös tarjolla ruisleivän kera.

Välinevuokraamossa homma toimi myös tuttuun tapaan erinomaisesti ystävällisen ja ammattitaitoisen henkilökunnan ansiosta. MTK tarjosi jäsenille hissiliput ja välinevuokran edullisempaan jäsenetuhintaan.

Keli oli kuin maajussin morsian ja veti paikalle niin hiihtäjiä, laskettelijoita kuin pieniä mäenlaskijoitakin. Paikalle tuli myös jäseniä pelkästään ruokailemaan, mutta hekin jäivät pidemmäksi aikaan juttelemaan ja nauttimaan kauniista ulkoilusäästä sekä tapahtumassa huokuneesta hyvästä fiiliksestä. Osanottajamäärä ylitti odotukset, koska maajusseja jälkikasvuineen tuli paikalle yhtä vaille sata.

Väki kerääntyi iltapäivällä Purnuvuorella tunnelmalliselle kodalle, missä tarjottiin Sysmän Säästöpankin ja Tuottajain Maidon sponsoroimat nokipannukahvit munkkeineen ja perheen pienimmille lämmintä kaakaota. Onnistuneen päivän kruunasi kodalla järjestetty parikilpailu, missä MTK-yhdistykset ottivat mittaa toisistaan rakentamalla lumilyhdyn ja hankkimalla sisälle valaistus tulitikkuineen jyrkän alamäen päästä. Kilpailun palkinnot sponsoroi Hiihtokeskus Purnu, mikä tapahtuman järjestämiselle loi kaiken kaikkiaan hienot puitteet.

MTK Hartola, sihteeri Katja Valjakka, teksti ja kuva

Tagged with →