Joutsalaislähtöiset hiihtäjäsisarukset Veli-Matti ja Riikka-Liisa Räsänen hiihtivät viime viikonloppuna kilpailuissa tahoillaan kultaa. Jämsänkosken Ilvestä edustava Veli-Matti voitti lauantaina Jyväskylä Ski Marathonin miesten 50 kilometrin perinteisen.

– Lähdin kisaan tasatyönnöllä ja hieman mietitytti, miten jaksaa koko matkan. Päätös oli kuitenkin oikea, kisa sujui yllättävän kivuttomasti ja kulku oli kohdillaan. Loppukirissä sain käännettyä kilpailun edukseni ja voitto maistui mahtavalle. Tästä on hyvä jatkaa kohti loppukauden tärkeitä kilpailuja, hiihtäjä kommentoi suoritustaan jälkeenpäin.

Joutsan Pommia edustava Riikka-Liisa Räsänen nappasi oman voittonsa sunnuntaina Iin hiihdoissa viidellä kilometrillä perinteisen yhteislähdössä.

– Heti kisan alkuvaiheessa kolmen hiihtäjän porukka karkasi ja oma hiihto tuntui koko ajan vahvalta. Tiesin, että helpolla radalla käyty kilpailu tullaan lopulta ratkaisemaan kirissä. Oma kirini oli kolmikosta vahvin ja ylitin maaliviivan ensimmäisenä.

Räsäsen sisaruksista Veli-Matti kilpailee seuraavan kerran Joutsan hiihdoissa tulevana viikonloppuna.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto