Omat keskinkertaiset esitykset ja päävastustajien MadMaxin ja PP-70:n hyvät otteet järjestivät JoSePan viimeiseen Futsal-Liigan runkosarjan peliin panosta yllin kyllin. Viime vuonna Futsal-Ykkösessä suora liiganousu karkasi Tervareita vastaa Oulussa 0–8, nyt Futsal-Liigassa playoff-paikka varmistui 3–4 voitolla.

Puoliajalla tilanne oli 2-2. JoSePalla oli peliä edeltävällä viikolla haasteita yllinkyllin. Jari Kotimäki, Ollin Malin ja Otto Piili jättivät viimeiset treenit väliin kuumeen ja flunssan takia, myös Jesse Kalliokoski oli ”tukossa”. Onneksi taudit sen verran hellittivät, että kaikki olivat pelikunnossa lauantaina, ainoastaan Jose Ikonen ja Janne Kosunen olivat pois rivistä.

Asetelma sarjataulukossa oli suorastaan hermostuttava, JoSePa oli seitsemäntenä, mutta MadMax oli pinnan päässä niskassa, PP-70 kahden pinnan päässä. Kolmelle joukkueelle oli siis tarjolla kaksi paikkaa auringossa. Lisäksi Tervarit pääsi otteluun paineettomassa tilassa, he hakevat joka tapauksessa uudet askelmerkit liigaan ensi vuonna Ykkösen puolelta.

JoSePalla oli kuitenkin ottelun alussa fokus kohdallaan jo alkulämmöistä alkaen. Jo ensimmäisellä minuutilla Markus Rautiainen tykitti vapaapotkun pelaajamuurin takaa alanurkkaan ja JoSePan johtoon. Tämän jälkeen JoSePalla oli paikkoja tuplata johto, mutta sen sijaan niin tyypilliset karmeat alakerran virheet tarjosivat Tervareille pari maalipaikkaa ja ykskaks oli tilanne kaksyks. Sitten Jere Keskinen sai pallon Jari Kotimäen riistosta ja koko kentän soolo päättyi tasoitukseen.

Toisella jaksolla ei pelin iso kuva muuttunut. Tervarit piti läpi ottelun hieman enemmän palloa, mutta ei päässyt juuri paikoille, JoSePa pyrki päättämään hyökkäykset suoraviivaisesti. Suoraviivaisuuden perikuva Jari Kotimäki rynnisti 24 minuutin kohdalla poikki kentän ja vastustajan roikkumisesta piittaamatta veti maalivahdin längistä JoSePan 3–2 johtoon. Sama mies rynnisti toista laitaa 28 minuutin kohdalla ja sai maalivahdin jo kertaalleen torjuman pallon uudestaan haltuunsa ja murjoi pallon lopulta tyhjiin 4-2. Molempiin Kotimäen maaleihin syötön tarjosi Rautiaianen.

Tervarit sai vielä kavennettua 34 minuutin kohdalla, mutta loppurynnistystä eivät saaneet isännät aikaan. JoSePa osui vielä viime minuuteilla tolppaan. JoSePasta on turha nostaa ketään erityisesti esiin. Kotimäen kaksi tahtomaalia kuvastivat koko joukkueen asennetta eilen. Kuvaavaa koko kaudelle ja tälle pelille on se, että JoSePa antaa karmeilla virheillä vastustajalle pari maalia, ja omiin maalipaikkoihin pitää tehdä hirveä työ. Pelin näyttävin suoritus oli Jere Keskisen soolo, häneltä voi aina jotain tuollaista odottaakin.

Runkosarjassa JoSePalla oli hieno syksy ja vaikea kevät. Syksyllä JoSePa oli uusi tuttavuus kaikille, joten JoSePa pääsi syksyllä yllättämään monta joukkuetta tuoreilla jaloilla ja freshillä pelityylillä. Vähitellen pelilliset yllätykset kuivuivat kokoon, ja streamit tekivät tehtävänsä, eli JoSePan vahvuuksia pelattiin pois. Kevät oli vaikea myös siitä syystä, että loukkaantumiset ja pelikiellot vaikeuttivat kapean ringin peluuttamista.

Kevätkierroksella myös nuo puolustusvirheet nostivat rumaa päätään esiin. Kuitenkin JoSePassa olla kauteen jo nyt tyytyväinen. Mopolla pärjättiin moottoritiellä, eikä pelillistä romahdusta tullut missään vaiheessa. Jopa suurinumeroisissa tappioissa JoSePa oli hyvin pelillisesti mukana, mutta laatujoukkueet rankaisevat virheistä kovalla prosentilla.

Pelillisesti JoSePan uudet vahvistukset olivat isossa roolissa, Markus Rautiaisen tehot olivat 20+11 ja sijoitus 9. pistepörssissä. Omat kasvatit pärjäsivät myös erinomaisesti. Siitä todistuksena muun muassa Jari Kotimäen tehot 16+6,  21. pörssissä. Lisäksi pelillisesti vaikutti mielestäni aika paljon, että joukkueen puolustuspelin kulmakivi ja peruskallio, Janne Kosunen oli joulusta eteenpäin sivussa polvivamman takia.

JoSePa saa vastaansa puolivälierissä LeijonaFutsalin. Leijonalle hävittiin  runkosarjassa kotona 2–4 ja vieraissa 3–8. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että Futsalin Suomen mestari löytyy kolmikosta KaDy, Leijona ja GFT, joten minkäänlaisia paineita ei JoSePalla puolivälierässä ole. Sarja katkeaa kolmesta voitosta, ja kaksi ensimmäistä peliä on ensi viikonloppuna Toijalassa. Siitä viikko niin pelataan ainakin kerran Joutsassa.

Valmentajan kommentit, Mikko Paappanen: Tänään näki jo alkulämmöistä, että ainakin asenne on kohdillaan. Pelin alku oli hyvä, tehtiin maali ja lisäosumiinkin oli paikkoja, mutta sitten taas pari pahaa virhettä toi Tervarit mukaan. Jeren soolomaali pelasti paljon. Leijonia vastaan kukaan ei odota meiltä pientä pyristelyä kummempaa, joten paineettomassa tilassa pääsemme pelaamaan. Ainakin ennen se on meille sopinut, saa nähdä kuinka käy.

Yläkuvassa tilanne syyskierroksen kotipelistä Tervareita vastaan.

Petri Hentinen

Tagged with →