Maaliskuun alusta voimaan tulleet linja-autoliikenteen reittimuutokset perustuvat muun muassa asiakkaiden muuttuneisiin odotusarvoihin, erityisesti toiveisiin nopeista ja sujuvista yhteyksistä. Näin muutoksia perustelee Joutsan Seudulle Koiviston Auton toimitusjohtaja Mikko Markkula.

Merkittävä osa Nelostien pohjois- ja eteläsuuntaisesta pikavuoroliikenteestä pysähtyy nyt Joutsassa ja Leivonmäellä siis vain valtatien varrella olevilla pysäkeillä. Leivonmäen Teboililla vuoroja ei pysähdy enää lainkaan ja Joutsassa linja-autoaseman kautta kiertää vain jokunen vuoro.

Nopeus- ja sujuvuusvaatimukset korostuvat Markkulan erityisesti Nelostiellä, jossa suurin osa linja-autojen matkustajista matkaa kaupunkien, kuten esimerkiksi Jyväskylän tai jopa Oulun sekä pääkaupunkiseudun väliä.

Toinen syy Koiviston Auton osalta reittimuutoksiin on se, että yhtiö osti OnniBus.com-yhtiön syksyllä 2018.

– Vanhasta Koiviston Auton pikavuoroliikenteestä tulee osa OnniBus.com-brändiä. Lippukauppa on jo vaihtunut yhteiseksi ja nyt myös pysäkit muuttuvat yhteisiksi. Asiakkaille on tullut erehdyksiä, kun pysäkit paikkakunnittain ovat vaihdelleet, joten tämä yhdenmukaistuu nyt, kertoo toimitusjohtaja Mikko Markkula.

Yhdistymisen vuoksi yhtiö on käynnistänyt myös verkostosuunnittelun päällekkäisyyksien poistamiseksi ja toisaalta kysyntään vastaamiseksi. Bussiliikenteen vapautuminen ja hinnoittelun uudistukset ovat saaneet bussien matkustajamäärät kasvuun. Joutsassa ja Leivonmäellä päästään nauttimaan Nelostien runsaasta vuorotarjonnasta jatkossakin.

– Esimerkiksi Nelostien reitit ovat sellaisia, että niillä kysyntä kasvaa selkeästi kesäkaudella, joten selvitämme muun muassa kesän vuorotarjonnan lisäämisen mahdollisuuksia, paljastaa Markkula.

Jukka Huikko